Взаємодія органів влади з інститутами громадянського суспільства (на прикладі благодійних фондів) - Плещеєва, Олександра Дмитрівна; Plescheyeva, O. D. (Харків : Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, 2025)
Ефективна взаємодія між органами публічної влади та благодійними фондами є ключовою умовою забезпечення комплексного підходу до розв’язання суспільно важливих завдань. Вона передбачає не лише партнерство у реалізації спільних проєктів, але й координацію зусиль, обмін інформацією, спільне планування та розробку стратегій розвитку. Від рівня такої взаємодії значною мірою залежить результативність заходів у соціальній сфері, якість життя населення та здатність держави адекватно реагувати на виклики часу. Виконане дослідження забезпечило всебічне розв’язання поставлених завдань: від опрацювання теоретичних основ взаємодії органів влади з інститутами громадянського суспільства до аналізу діяльності благодійних фондів України. Практичне значення отриманих результатів полягає у можливості використання запропонованих рекомендацій органами публічної влади, благодійними фондами та іншими інститутами громадянського суспільства для підвищення ефективності їхньої взаємодії.
Interaction of government authorities with civil society institutions (using charitable foundations as an example)
Науковий керівник роботи: Боковикова Юлія Володимирівна, кандидат наук з державного управління, доцент, доцент кафедри публічного управління та державної служби
Keywords: SOCIAL SCIENCES::Other social sciences::Public sector research; публічна влада; взаємодія органів публічної влади з громадськістю; благодійні фонди; громадські організації; органи публічної влади