Харківська радянська школа-інтернат для незрячих дітей - Устименко, О.М. (Харківський національний університет імені В.Н.Каразіна, 2012)
У статті досліджено соціальний та культурний аспекти історії Харківської радянської школи-інтернату для сліпих дітей у другій половині ХХ ст. (50-80-ті роки), зміни в її роботі. Проведено аналіз інноваційних тифлопедагогічних методів виховання та навчання, пристосування учнів до подальшої трудової діяльності. В статье исследованы социальный и культурный аспекты истории Харьковской советской школы-интернат для слепых детей во второй половине ХХ в. (50-80-е годы), изменения в её работе. Проведён анализ инновационных тифлопедагогических методов воспитания и обучения, приспособления учащихся к последующей трудовой деятельности. The social and cultural aspects of history of the Kharkiv soviet boarding school for blind children in the second half of 20th century (50-80-ties), changes in its work were investigated. The analysis of innovational methods of tiflopedagogics in the teaching and upbringing, adaptation for a further pupils’ working activity has been done.
http://www-philosophy.univer.kharkov.ua/ua/kafedra/visn_ua/visn_15.html
Keywords: незрячі; повсякденність; школа-інтернат; учні; виховання; спорт; незрячие; повседневность; школа-интернат; ученики; the blind; everyday life; boarding school; pupils; upbringing; sports