Приватні автомобілі та громадський транспорт у Харкові наприкінці XIX – 1930-х рр. - Тарнавський, Андріан Олександрович (Харків : Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, 2023)
Актуальність теми полягає у узагальненні історичних даних, пов'язаних з експлуатацією та випуском автомобілів та з розвитком громадського транспорту у період з 1900 по 1940 рік, а також тим, що поява приватних автомобілів та розвиток громадського транспорту вплинула на різні сфери життя у Харкові. Основні положення та висновки наукового дослідження відображені у доповіді на 40-й Міжнародній краєзнавчій конференції молодих учених.
Науковий керівник: Посохов Сергій Іванович, доктор історичних наук, професор кафедри історіографії, джерелознавства та археології
Keywords: HUMANITIES and RELIGION::History and philosophy subjects::History subjects; Харків; громадський транспорт; автомобілі; історія транспорту; приватні візники; кінна залізниця; електричний трамвай; тролейбусна лінія; урбанізація; Kharkiv; public transport; automobile; transport history; private cab drivers; horse-drawn railway; electric tram; trolleybus line; urbanization