Підвищення рівня енергетичної безпеки навчального закладу шляхом впровадження системи комплексного енергозабезпечення - Авраменко, Ольга Анатоліївна (Харків : Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, 2025)
В роботі проведений аналіз останніх тенденцій розвитку технологій комплексного енергозабезпечення. Визначено актуальні напрямки та технології, які мають перспективи впровадження в Україні. Розроблено проєкт системи комплексного енергозабезпечення ліцею №10 м. Броварів Київської області. Складена структурна схема системи комплексного енергозабезпечення, проведено аналіз технологічного процесу об'єкту, розраховані очікувані електричні навантаження, складена схема живлення споживачів, розраховані струмові навантаження, обрано апарати захисту та струмоведучі частини, визначені показники надійності роботи системи розподілення електричної енергії. Проведено ескізе проєктування сонячної фотоелектричної електростанції.

The work analyzes the latest trends in the development of complex energy supply technologies. Current trends and technologies that have prospects for implementation in Ukraine have been identified. The project of the complex energy supply system of Lyceum No. 10 in Brovary, Kyiv region was developed. The structural diagram of the complex energy supply system was drawn up, the technological process of the facility was analyzed, the expected electrical loads were calculated, the power supply scheme of consumers was drawn up, the current loads were calculated, protection devices and current-carrying parts were selected, and the reliability indicators of the electrical energy distribution system were determined. A design sketch of a solar photovoltaic power plant was carried out.
Керівник: Чернюк Артем Михайлович, кандидат технічних наук, доцент, в. о. завідувача кафедри електротехніки та електротенегетики
Keywords: TECHNOLOGY::Electrical engineering, electronics and photonics::Electric power engineering; система комплексного електропостачання; фотоелектрична електростанція; проєктування системи електропостачання; структурна схема; complex power supply system; photoelectric power plant; power supply system design; structural diagram