Антитетична жіночність: оксюморонна символіка тіні (за творами Лесі Українки «Забута тінь», «Ізольда Білорука») - Панасенко, Т.М. (Харкiвський нацiональний унiверситет iм. В.Н. Каразiна, 2008)
В статье предпринята попытка исследовать символику тени как оксюморонную основу антитетической женственности на примере произведений Леси Украинки «Забытая тень», «Изольда Белорукая».
Here we made an attempt of studying shadow symbols as an oxumory basis of antithesis feminity on the example of Lesya Ukrainka's works «Forgotten shadow», «Isolda Whitehanded».
Keywords: Українка Леся; жіночність