Стан соціальної безпеки Харківського регіону - Самолов, О.М. (ХНУ, 2011)
Соціальна безпека регіону визначає умови життєдіяльності населення і тому має велике значення в оцінці ефективності функціонування суспільства. У нашому дослідженні стан соціальної безпеки Харківської області визначався за 142 статистичними показниками, які представляли різні аспекти діяльності районних соціогеосистем: розвиток соціальної інфраструктури, сільськогосподарського виробництва, демографічного процесу, освіти, охорони здоров’я, культури, рекреаційних ресурсів, екологічних умов тощо. Метою дослідження є групування районів області за різними параметрами розвитку соціогеосистем, визначення проблем у стані соціальної безпеки і обгрунтування рекомендацій з досягнення його рівня відповідно до європейських стандартів якості життя.
Keywords: соціальна безпека