Малоросійський літератор у горизонті імперської культури (П. Гулак-Артемовський у 30-40-х pp. XIX ст.) - Борзенко, О.І. (Харкiвський нацiональний унiверситет iм. В.Н. Каразiна, 2008)
В статье исследуются особенности художественно-психологического профиля известного писателя П. Гулака-Артемовского.
In this article the creativiti of P. Gulak-Artemovsky is considered in connection with literary tendencies of the XIX century.
Keywords: нова українська література; Гулак-Артемовський; Харківський університет; культурні зміни; українське суспільство