Розв’язування задач з ядерної фізики в курсі загальної фізики : навчально-методичний посібник [Електронне видання] - Дубовик, Володимир Миколайович; Сухов, Володимир Миколайович; Dubovyk, Volodymyr Mykolayovych; Sukhov, Volodymyr Mykolayovych (Харків : Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, 2023)
Навчально-методичний посібник містить теоретичний огляд кожного розділу навчальної дисципліни «Фізика ядра та елементарних частинок» та методичні рекомендації щодо розв’язання задач з ядерної фізики. Наведений розв’язок 65 задач з 6 розділів ядерної фізики. Кожен розділ містить контрольні питання для самостійної підготовки і задачі для самостійного розв’язання. Методичні рекомендації спрямовані на студентів фізичних фахів університетів, які навчаються за спеціальностями 104 – «Фізика та астрономія», 105 – «Прикладна фізика та наноматеріали», а також може бути корисним студентам природознавчих факультетів.

The study guide contains a theoretical overview of each section of the discipline «Physics of the Nucleus and Elementary Particles» and methodological recommendations for solving problems in nuclear physics. The solutions to 65 problems from 6 sections of nuclear physics are presented. Each chapter contains control questions for self-preparation and problems for independent solution. The methodological recommendations are aimed at students of physics at universities studying in the specialties 104 – «Physics and Astronomy», 105 – «Applied physics and nanomaterials» and may also be useful for students of natural science faculties.
Solving problems in nuclear physics in the course of general physics : study guide [Electronic edition]
Електронне навчальне видання комбінованого використання. Можна використовувати в локальному та мережному режимі. Навчально-методичний посібник
Keywords: SOCIAL SCIENCES::Social sciences::Education::Subject didactics; радіоактивність; ядро; радіоактивність; протон; нейтрон; закон радіоактивного розпаду; переріз розсіювання; іонізація; гама-випромінювання; енергія зв’язку; дефект мас; ядерні реакції; термоядерні реакції; питома енергія зв’язку; радіус ядра; nucleus; radioactivity; proton; neutron; radioactive decay law; scattering cross section; ionization; gamma radiation; binding energy; mass defect; nuclear reactions; thermonuclear reactions; specific binding energy; nucleus radius