Соціокультурні фактори розвитку сучасних форм міжнародного бізнесу - Панкова, Юлія Миколаївна (Харків : Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, 2020)
У дисертації на основі аналізу соціокультурних факторів у роботі виявлено особливості національної самовизначеності українського суспільства у світлі глобалізаційних викликів, що дозволило обґрунтувати вплив впровадження нових форм співпраці на господарські перетворення, прищеплення нових стереотипів економічної поведінки, формування нових установок, які відображають відмінні мотиваційні цінності. Реалізація запропонованого підходу на прикладі фармацевтичної промисловості Харківської області та ФК «Здоров’я» дала змогу обґрунтувати практичні рекомендації щодо вибору найбільш доцільних форм міжнародного бізнесу та обґрунтувати напрямки адаптації співробітників та реклами компанії в залежності від груп країн-потенційних партнерів та використовувати переваги соціокультурного різноманіття.
Keywords: міжнародний бізнес; соціокультурні фактори; мультикультурна взаємодія; модель економічної поведінки