Памяти Риты Николаевны Новаковской - Оконевская, Ольга Михайловна; Оконєвська, Ольга Максимівна (My University, 2022)
На фото: Рита Миколаївна Новаковська та Ольга Максимівна Оконєвська у Михайлівському. 1969 рік. Онєгінська лава.
Новаківська Рита Миколаївна (23.06.1919 – 23.02.1987) – випускниця філологічного факультету Харківського державного університету імені О. М. Горького, вчитель російської мови та літератури школи № 59 м. Харкова. Оконєвська Ольга Максимівна – випускниця філологічного факультету Харківського державного університету імені О.М. Горького, вчитель-методист, викладач Харківського державного музичного ліцею, автор мемуарно-дослідницьких творів про життя та творчість російської поетеси Ольги Берггольц, лауреат премії "Народне визнання" у номінації "Література".
Keywords: Новаковская Рита Николаевна; Оконевская Ольга Максимовна; Онегинская скамья; Харьковский университет; филологический факультет; Михайловское; 1969 год