Екологічний підхід до аналізу неправдивих висловлень - Морозова, Е.И. (My University, 2017)
У статті наведено огляд сучасного стану еколінгвістики та надано характеристику одному із її новітніх напрямів – когнітивній еколінгвістиці – шляхом висвітлення особливостей творення смислу висловлень, за допомогою яких мовець намагається ввести співрозмовника в оману. Доведено, що енактивістський когнітивний підхід до пояснення змісту неправдивих висловлень, який наголошує на важливості динамізму, тілесності та ситуаційності, відповідає загальній методологічній настанові екологізму
Keywords: динамізм, еколінгвістика, енактивістський когнітивний підхід, когнітивна еколінгвістика, неправдиве висловлення, ситуаційність, тілесність