Процес децентралізації влади як чинник місцевого розвитку - Балабай, Дарія Русланівна (Харків : Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, 2024)
Децентралізація влади виступає ключовим фактором місцевого розвитку, в сучасному політичному, економічному та соціальному контексті. Цей процес стає ключовою політичною реформою в багатьох країнах, спрямованою на поглиблення демократії та підтримку громадської участі в управлінні. Мета роботи полягає у визначенні впливу процесу децентралізації на розвиток місцевих громад та пошуку інструментів активізації потенціалу їх соціального та інфраструктурного розвитку. Об'єктом дослідження є процес децентралізації влади як феномен системи державного управління Предмет дослідження - децентралізація влади як чинник місцевого розвитку.
The process of decentralization of power as a factor in local development
Керівник наукової роботи: Самофалова Тетяна Олександрівна, кандидат державного управління, доцент кафедри економіки та менеджменту
Keywords: SOCIAL SCIENCES::Business and economics::Business studies; децентралізація влади; decentralization of power; місцевий розвиток; local development; європейський досвід децентралізації; European experience of decentralization; місцеве самоврядування; local government