Прогнозування ризиків діяльності компанії в умовах гібридної військової загрози - Голіч, Віталій Вікторович; Holich, V. V. (Харків : Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, 2024)
В кваліфікаційній магістерської роботі розглянуто вплив гібридної військової загрози на діяльність компаній на території України. Проведений аналіз теоретико-методичних підходів до оцінки та прогнозування ризиків компаній; визначено природу та властивості факторів, які мають найбільшу вагу в оцінці актуальних ризиків для компаній на території України; розроблено концептуальну схему дослідження; проаналізовано вплив ризиків гібридної війни на фінансові показники українських компаній за галузями та регіонами; визначені домінантні ризики для бізнесу в різних галузях і регіонах; визначені інструменти зниження рівня ризиків підприємництва в умовах повномасштабної гібридної війни за галузями та регіонами.

The thesis examines the impact of the hybrid military threat on the activities of companies in Ukraine. The author analyzes theoretical and methodological approaches to assessing and forecasting the risks of companies; determines the nature and properties of the factors that are most important in assessing the current risks for companies in Ukraine; develops a conceptual research scheme; analyzes the impact of hybrid warfare risks on the financial performance of Ukrainian companies by industry and region; identifies the dominant risks for business in various industries and regions; identifies tools to reduce the level of business risks in a full-scale hybrid war.
Forecasting the risks of a company's activities in the context of a hybrid military threat
Керівник: Гур’янова Лідія Семенівна, доктор економічних наук, професор кафедри економічної кібернетики та прикладної економіки
Keywords: SOCIAL SCIENCES::Business and economics::Economics; гібридні військові загрози; ризики; прогнозування; кластерний аналіз; експертне оцінювання; hybrid military threats; risks; forecasting; cluster analysis; expert evaluation