Використання інноваційних технологій у вищій школі (на прикладі викладання дисципліни «Журналістське розслідування») - Калашник, Н.Б. (Харкiвський нацiональний унiверситет iм. В.Н. Каразiна, 2012)
Розглянуто проблему впровадження інноваційних технологій у вищій школі на прикладі викладання дисципліни «Журналістське розслідування». Проаналізовано інтерактивні форми навчання — рольові ігри, мозковий штурм, моделювання практичних ситуацій, дискусія — як спосіб закріплення професійних навичок студента-журналіста. The problem of introducing innovative technologies in high school as an example of teaching the subject «The journalistic investigation» is studied. Interactive forms of teaching — a role play, brainstorming, modeling of practical situations, the debate — as a way to secure the skills of the student journalist are analyzed.
The use of innovative technologies in high school (for example, teaching discipline «The journalistic investigation»)
Калашник Неоніла Борисівна — викладач кафедри журналістики Харківського національного університету імені В. Н. Каразіна.
Keywords: інноваційні технології; інтерактивні форми навчання; рольові ігри; мозковий штурм; моделювання практичних ситуацій; дискусія; журналістське розслідування; innovative technologies; interactive forms of teaching; a role play; brainstorming; modeling of practical situations; the debate; investigation