Розвиток в'їзного туризму як стратегічний вектор соціально-економічного відновлення України в післявоєнний період - Шульга, Дар`я Вадимівна; Shulha, D. V. (Харків : Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, 2025)
У кваліфікаційній роботі досліджено особливості та перспективи розвитку в'їзного туризму в Україні як важливого чинника соціально економічного відновлення країни в післявоєнний період. Проаналізовано сутність, структуру та соціально-економічні функції в'їзного туризму, а також світовий досвід використання туризму як інструменту післявоєнного відновлення. Оцінено туристичний потенціал і інфраструктурні ресурси України, проаналізовано сучасні тенденції розвитку в'їзного туризму. Визначено стратегічні напрями та перспективи його розвитку в умовах післявоєнної трансформації. Дослідження базується на статистичних даних Державної служби статистики України, Державного агентства розвитку туризму та наукових джерелах. Робота містить теоретичний і практичний аналіз, що сприяє формуванню ефективної стратегії розвитку в'їзного туризму в Україні.

The bachelor’s thesis examines the features and prospects of inbound tourism development in Ukraine as a key factor in the country’s socio-economic recovery in the post-war period. The essence, structure, and socio-economic functions of inbound tourism are analyzed, along with global experience in using tourism as a tool for post-war recovery. The tourist potential and infrastructure resources of Ukraine are assessed, and current trends in inbound tourism development are analyzed. Strategic directions and prospects for its development in the context of post-war transformation are identified. The research is based on statistical data from the State Statistics Service of Ukraine, the State Agency for Tourism Development, and scientific sources. The work provides theoretical and practical analysis to support the formation of an effective inbound tourism development strategy in Ukraine
Development of inbound tourism as a strategic vector of Ukraine’s socio-economic recovery in the post-war period
Керівник: Подлепіна Поліна Олексіївна, кандидат економічних наук, доцент, заступник директора інституту з міжнародної діяльності
Keywords: SOCIAL SCIENCES::Social sciences::Political science; SOCIAL SCIENCES::Business and economics; SOCIAL SCIENCES::Statistics, computer and systems science; в'їзний туризм в Україні; післявоєнний період; післявоєнне відновлення; післявоєнна трансформація; туристичний потенціал України; інфраструктурні ресурси України; післявоєнна трансформація; статистичні дані Державної служби статистики України; статистичні дані Державного агентства розвитку туризму України; статистичні дані наукових джерел; формуванню ефективної стратегії розвитку в'їзного туризму в Україні; inbound tourism in Ukraine; post-war period; post-war recovery; post-war transformation; tourist potential of Ukraine; infrastructure resources of Ukraine; statistical data from the State Statistics Service of Ukraine; statistical data from the State Agency for Tourism Development of Ukraine; statistical data from the scientific sources of Ukraine; formation of an effective inbound tourism development strategy in Ukraine