Символістська стилістика збірки Дмитра Загула «З зелених гір» - Кудряшова, М.В. (Харківський національний університет імені В.Н. Каразіна, 2009)
У статті схарактеризовано лексичний (старослов'янізми, висока поетична лексика, діалектизми, релігійна символіка, типові народнопоетичні - казкові - формули) та фонетичний (алітерації, парономазія) рівні мови символістської збірки Дмитра Загула «З зелених гір» (1918). In the article, lexical (Old Slavonic elements, elevated poetic vocabulary, dialecticisms, typical folk - fairytale -formulas) and phonetic (alliterations, paronomasia) language levels of symbolist collection "From Green Mountains" (1918) by Dmytro Zahul are characterized.
Кудряшова Марина Володимирівна, кандидат філологічних наук, доцент кафедри української мови Харківського національного університету імені В. Н. Каразіна.
Keywords: мова поезії; старослов'янізм; поетизм; діалектизм; алітерація; парономазія