Менеджмент у VUCA-світі : пошук рівноваги : монографія - Дорошенко, Ганна Олександрівна; Бабич, Дмитро Володимирович; Бабич, Світлана Миколаївна; Заднєпровська, Ганна Ігорівна; Кононенко, Яна Володимирівна; Матросова, Людмила Миколаївна; Павліченко, Володимир Миколайович; Павліченко, Олена Володимирівна; Пєнська, Ірина Олександрівна; Пуртов, Володимир Федорович; Сукрушева, Ганна Олегівна; Фрідман, Олена Анатоліївна (Харків : Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, 2023)
Мінливе сьогодення, як прийнято його називати – VUCA-світ, змушує економічні системи шукати компроміс між різноспрямованими поточними завданнями, обʼєднувати їх і реалізовувати через єдину стратегію, передбачаючи інноваційні виклики, адаптуючись до змін у механізмах державного регулювання, що в цілому визначає загальні тенденції та характер економічних перетворень, стійкість та конкурентоспроможність економіки країни, зростання рівня життя населення. Будь-які трансформації в економічних системах повинні ґрунтуватися на певних прийомах, методах, результатах фундаментальних та прикладних досліджень, тому ця монографія стане у нагоді практикам, чия діяльність реалізується у сфері менеджменту на мікро-, мезо- та макрорівнях, крім того інформація, представлена у монографії, буде цікавою для науковців, викладачів, здобувачів вищої освіти.
Наукове видання
Keywords: SOCIAL SCIENCES::Business and economics::Economics; менеджмент; VUCA – абревіатура від volatility, uncertainty, complexity і ambiguity; економічна безпека; стратегічне управління; управління людськими ресурсами; мотивація персоналу; зарубіжний досвід; сучасна стратегія розвитку бізнесу; проектний менеджмент (project managem); невизначеність; адаптація організацій; формування прибутку підприємств; інноваційна діяльність; Фандрайзинг; економічний розвиток; конкурентоспроможність; антикризове управління; цифрова економіка; державне регулювання; охорона здоров'я України