Оренда землі в українському селі в роки НЕПУ (1921-1929 рр.) - Калініченко, В.В. (Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, 2011)
Розглянуто питання оренди землі в доколгоспному селі в 1920-х роках. Досліджено розміри та географія орендного фонду; форми оренди; розмір орендної площі; терміни оренди; динаміка орендних відносин. З’ясовані та класифіковані за групами орендодавці та орендарі землі на селі в період непу.
Вісник Харківського національного університету імені В. Н. Каразіна. Серія: Історія України. Українознавство: історичні та філософські науки http://www-philosophy.univer.kharkov.ua/ua/kafedra/visnyk_ua.html
Keywords: сільське господарство; селяни; НЕП; земля; оренда