Цінні папери та фондовий ринок : методичні рекомендації до практичних занять та самостійної роботи для студентів денної форми навчання, спеціальності: 076 «Підприємництво та торгівля», за освітньо-професійною програмою: «Менеджмент зовнішньоекономічної діяльності», «Підприємництво, торгівля та біржова діяльність», рівень підготовки Перший (бакалаврський) рівень вищої освіти - Кузьминчук, Наталія Валеріївна; Куценко, Тетяна Миколаївна; Терованесова, Олександра Юріївна; Kuzmynchuk, Nataliia; Kutsenko, Tetiana; Terovanesova, Oleksandra (Харків : Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, 2023)
Методичні вказівки з практичних занять та самостійної роботи з дисципліни «Цінні папери та фондовий ринок» дозволяють ознайомитись з описом навчальної дисципліни. Навчальна дисципліна «Цінні папери та фондовий ринок» дозволяє здобувачам вищої освіти ознайомитись з особливостями фондової біржі та ринком цінних паперів з урахуванням зовнішніх і внутрішніх чинників пливу на нього. Оволодіти знаннями щодо вивчення ринку акцій, облігацій та векселів, їх різновидів. Ознайомитись та аналізувати фондові біржі України та іноземні біржі. Дізнатись як відбувається торгівля на фондовій біржі з цінними паперами та іншими фінансовими інструментами, зокрема розкрити особливості торговельно-інформаційної системи. Дослідити механізм основних операцій з цінними паперами. Набути практичних навичок щодо проведення технічного та фундаментального аналізу ринку цінних паперів.

Methodological guidelines for practical training and independent work on the discipline "Securities and Stock Market" allow you to get acquainted with the description of the academic discipline. The academic discipline "Securities and Stock Market" allows applicants for higher education to get acquainted with the peculiarities of the stock exchange and the securities market, taking into account external and internal factors affecting it. Acquire knowledge on the study of the stock market, bonds and bills and their varieties. To get acquainted and analyze stock exchanges of Ukraine and foreign exchanges. Learn how trading on the stock exchange with securities and other financial instruments, in particular, to reveal the features of the trade and information system. Investigate the mechanism of major securities transactions. Acquire practical skills in conducting technical and fundamental analysis of the securities market.
Securities and stock market: Methodological Recommendations for Practical Classes and Independent Work for Full-Time Students, Specialty: 076 "Entrepreneurship and Trade", Under the Educational and Professional Program: "Management of Foreign Economic Activity", "Entrepreneurship,Ttrade and Stock Market Activity", Level of Training First (Bachelor) Level of Higher Education
Навчальне видання
Keywords: SOCIAL SCIENCES::Business and economics::Business studies; цінні папери; фондовий ринок; фінансовий ринок; похідні цінні папери; боргові цінні папери; акція; акціонер; емітент; прості та привілейовані акції; облігації; купонний лист; емісійна та номінальна ціна облігацій; вексель; простий та переказний вексель; векселедавець; векселедержатель; трасант; трасат; ремітент; індосамент; акцепт; аваль; доміціляція; статут; котирування; вищий біржовий комітет; біржовий та позабіржовий ринок; система електронних торгів; портфель цінних паперів; державне регулювання; securities; stock market; financial market; derivative securities; debt securities; share; shareholder; issuer; ordinary and preferred shares; bonds; coupon sheet; issue and nominal price of bonds; bill of exchange; promissory note and bill of exchange; drawer; drawer of the bill; drawee; remittor; endorsement; acceptance; aval; domiciliation; charter; quotations; supreme exchange committee; exchange and over-the-counter market; electronic trading system; securities portfolio; government regulation