Метафізика страждання та філософія нігілізму в контексті сприйняття життя та смерті - Кривобок, Арина Геннадіївна; Kryvobok, A. H. (Харків : Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, 2025)
Метою роботи є дослідження того, як концепти страждання і нігілізму формують сучасне розуміння людського буття та змінюють уявлення про сенс життя, смерть і межі людського.

The aim of this thesis is to investigate how the concepts of suffering and nihilism shape the modern understanding of human existence and transform notions of the meaning of life, death, and the limits of the human.
The Metaphysics of Suffering and the Philosophy of Nihilism in the Context of Life and Death
Керівник : Ільїн Ілля Вікторович, кандидат філософських наук, старший викладач. Кафедра теоретичної і практичної філософії імені професора
Keywords: HUMANITIES and RELIGION::History and philosophy subjects; страждання; нігілізм; метафізика; тілесність; смерть; екзистенція; капіталізм; анархо-комунізм; «війна всіх проти всіх»; Шопенгауер; Ніцше; Гайдеггер; Арто; Маркс; suffering; nihilism; metaphysics; corporeality; death; existence; capitalism; anarcho-communism; “war of all against all”; Schopenhauer; Nietzsche; Heidegger; Artaud; Marx