Аксіологічний підхід та доцільність його реалізації в сучасній системі вищої педагогічної освіти - Варенко, Т.К. (Класичний приватний університет, 2010)
У статті визначено суть поняття «аксіологічний підхід». Обґрунтовано доцільність реалізації цього підходу в сучасній системі вищої педагогічної освіти. Розкрито роль педагогічних цінностей як основних пріоритетів та норм, що регламентують професійну діяльність учителя.
Keywords: аксіологічний підхід; майбутній учитель; педагогічні цінності; вища педагогічна освіта