Філософія здорового глузду – феномен Шотландського Просвітництва 18 століття - Сєрікова, Валентина Ігорівна (Харків : Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, 2025)
Метою роботи є комплексне осмислення витоків, основних ідей, представників філософії здорового глузду та її значення для подальшого розвитку філософської думки.

The purpose of the work is to comprehensively understand the origins, main ideas, representatives of common sense philosophy and its importance for the further development of philosophical thought.
Керівник : Абашнік Володимир Олексійович, доктор філософських наук, доктор філософії (Dr.phil.) Йєнського університету ім. Фрідріха Шіллера. Кафедра теоретичної і практичної філософії імені професора Й. Б. Шада
Keywords: HUMANITIES and RELIGION::History and philosophy subjects; філософія здорового глузду; Шотландське Просвітництво; Томас Рід; скептицизм; пізнання; раціональність; повсякденний досвід; philosophy of common sense; Scottish Enlightenment; Thomas Reid; skepticism; cognition; rationality; everyday experience