Місцевий рецидив саркоми м’яких тканин у пацієнта молодого віку - Красносельський, Микола Віллєнович; Білий, Олександр Миколайович; Підлісний, Руслан Анатолійович; Рубльова, Тетяна Валеріївна; Дем’яненко, Валерія Вікторівна; Krasnoselsky, М.; Biliy, O.; Krutko, E.; Podlesniy, R.; Rubleva, T.; Demyanenko, V. (Харків : Державна установа «Інститут медичної радіології та онкології ім. C. П. Григор’єва Національної академії медичних наук України», 2019)
У статті представлено опис випадку місцевого рецидиву саркоми м’яких тканин спини у пацієнта 18 років. Пацієнту в 2018 р. було проведено комбіноване лікування з приводу Юінгподібної саркоми м’яких тканин спини зліва (хірургічне лікування 07.09.2018 р., метастази в легені 10.2018 р., після 3-х циклів хіміотерапії). У грудні 2018 року при контрольному обстеженні діагностовано рецидив саркоми тієї самої ділянки, регресія метастатичних вогнищ у легенях. Звернувся за допомогою в ДУ «ІМР НАМН України», де за рішенням консиліуму рекомендовано хірургічне лікування. Хворий успішно прооперований. Протягом 6 місяців хворий до клініки не звертався.

The article describes a case of local recurrence of soft tissue sarcoma of the lumbar region in a patient aged 18 years. In 2018, the patient underwent combined treatment for Ewing’s-similar soft tissues sarcoma of the lumbar region (surgical treatment on September 7, 2018; then mts in the lungs on March 10, 2018, after 3 cycles of chemotherapy). In December 2018, a control examination was diagnosed recurrence of sarcoma in the same area, complete regression of metastatic lesions in the lungs. Surgical treatment was recommended. The patient was successfully operated. In 6 months no prolongation of disease.
Local recurrence of soft tissues sarcoma in a young patient
Випадок із практики. Case study
Keywords: MEDICINE::Oncology; саркома м’яких тканин; рецидив; хірургічне лікування; молодий вік; sarcoma of soft tissues; relapse; radiotherapy; surgical treatment