Основи радіохімії та радіоекології. Теми 1-6 - Краснопьорова, Алла Петрівна; Красноперова, Алла Петровна; Krasnopyorova, A.P. (Харків : ХНУ імені В.Н. Каразіна, 2023)
В презентаціях (тема 1-6) викладено основні положення лекцій з «Радіохімії та радіоекології» частина 1 «Основи радіохімії» (розділи 1-6), а саме, розглянуто: відкриття радіоактивності, та перших радіоактивних елемнтів, виникнення радіохімії, як науки, закони радіоактивного розпаду, типи радіоактивних перетворень, структура атомного ядра та його основні властивості, ядерні моделі та магічні числа ядерної структури; взаємодія ядерного випромінювання з речовиною; основні види радіаційно-хімічних перетворень. Презентації повністю відповідають програмі навчальної дисципліни “Радіохімія та радіоекологія”.
Keywords: Research Subject Categories::NATURAL SCIENCES::Chemistry; радіоактивність; радіохімія; атомне ядро; нейтрон; протон; ядерні сили; іонізація; радіоактивний розпад; альфа-, бета-, гама-перетворення; пружна та непружна взаємодія; фотоефект; комптонівське розсіяння; анігіляція пари; радіаційно-хімічні перетворення; радіоліз