Відновлення структури електромагнітного поля в неоднорідному анізотропному включенні прямокутного хвилеводу - Бєлкін, Кирило Максимович (Харків : Харківський національний університет імені В.Н. Каразіна, 2022)
В пропонованій роботі наведено дослідження врахування впливу неоднорідної анізотропної вставки на характер і розподіл електромагнітного поля в прямокутному хвилеводі, для чого за допомогою методу скінченних різниць побудовано чисельно-аналітичний розв'язок тривимірної задачі. Запропонований алгоритм може бути поширений на задачі, які виникають при розробці й оптимізації характеристик хвилевидних фільтрів і резонаторів.
Науковий керівник: Ольга Вячеславівна Багацька, кандидат фізико-математичних наук, доцент, старший науковий співробітник кафедри теоретичної радіофізики
Keywords: NATURAL SCIENCES; TECHNOLOGY; електромагнітне поле; неоднорідна анізотропна вставка; прямокутний хвилевід; дискретизована система рівнянь Максвелла; магнітне поле; замкнена система рівнянь; анізотропія магнітної проникності; анізотропія змішаного типу