Денікінський окупаційний режим на українських землях - Соробєй, Володимир Романович (Харків : Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, 2021)
Представлена робота присвячена дослідженню денікінського окупаційного режиму на території українських земель. Використовуючи історичні джерела та наукову літературу, автор проаналізував головні питання теми: встановлення і політика денікінського режиму на українських землях та боротьба населення українських земель з денікінським режимом. У ході дослідження автор дійшов висновку, що цей військово політичний режим, допустивши низку прорахунків (невирішених «українського», робітничого та селянського питань), був приречений на поразку.

The presented work is devoted to the study of the Denikin occupation regime on the territory of Ukrainian lands. Using historical sources and scientific literature, the author analyzed the main issues of the topic: the establishment and policy of the Denikin regime in the Ukrainian lands and the struggle of the population of the Ukrainian lands with the Denikin regime. In the course of the study, the author came to the conclusion that this military-political regime, having made a number of miscalculations (unresolved "Ukrainian", workers 'and peasants' issues), was doomed to failure.
Керівник: Майстренко Владислав Сергійович, кандидат історичних наук, доцент кафедри історії України
Keywords: HUMANITIES and RELIGION::History and philosophy subjects::History subjects; історія України; встановлення денікінського режиму; боротьба з денікінським режимом; політика денікінського режиму