Наукові записки кафедри педагогіки. Вип. 25 - (:unkn) unknown (Харків : Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, 2011)
До збірника включено статті, які об’єднує тема виховання як засобу досягнення гармонії і злагоди особистості з довкіллям. Дослідження спираються на культурологічну ідею, що означає розкриття закономірностей освіти через аналіз впливу різних видів культури, мистецтва, мови на вдосконалення морально-духовного розвитку особистості, зміцнення здоров’я та забезпечення активного довголіття через постійний пошук умов злагоди, гармонії шляхом співробітництва й партнерства. Соціальна ідея та особистісна культура розглядаються з погляду підготовки вихованця до адекватного вибору поведінки та успішної роботи та навчання.
Keywords: SOCIAL SCIENCES::Social sciences::Education; кафедра педагогіки Харківського національного університету імені В. Н. Каразіна; науково-дослідницька діяльність у ВНЗ; новітні інформаційні технології; педагогічний процес; формування духовно-ціннісних орієнтацій студентської молоді; творча активність; проблеми фізичного виховання і спорту; термінологічна лексика; методика викладання мови; самостійна робота студентів; креативність учителів; естетичні почуття; педагогічна майстерність; самовиховання вчителя; професійно-педагогічна культура; англійська освіта; моніторинг якості студентських досліджень; студенческое научное общество; студентське наукове товариство; самостійна науково-дослідна робота студентів; педагогіка співробітництва; вчителі музики; клас постановки голосу; пізнавальний інтерес; інтернет-підтримка; духовно-моральна парадигма освіти; Григорій I Великий (папа римський) (бл. 540 — 604); позааудиторна науково-творча діяльність студентів; основи педагогічних вимірювань; моніторинг якості освіти