Причини, функції та типологія конфліктів. Вербальне та невербальне конфліктне спілкування, формальне та неформальне спілкування. Основні характеристики спілкування: учасники, повідомлення, контекст, канали, перешкоди, зворотний зв'язок. Чесне та маніпулятивне спілкування : методичні рекомендації для практичних занять здобувачів вищої освіти 1 року навчання з дисципліни «Конфлікт у медичному середовищі» [Електронний ресурс] - Міхановська, Наталія Геннадіївна; Євдокименко, Владлена В’ячеславівна; Mikhanovska, Nataliia Gennadievna; Yevdokymenko, Vladlena Vyacheslavivna (Харків : Харківський національний університет імені В.Н. Каразіна, 2024)
У методичних рекомендаціях розглядаються причини, функції та типологія конфліктів, поняття вербального та невербального конфліктного спілкування, формального та неформального спілкування, основні характеристики спілкування та наведені покрокові інструкції щодо роботи здобувачів вищої освіти 1-го року навчання при вивченні теми «Причини, функції та типологія конфліктів. Вербальне та невербальне конфліктне спілкування, формальне та неформальне спілкування. Основні характеристики спілкування: учасники, повідомлення, контекст, канали, перешкоди, зворотний зв'язок. Чесне та маніпулятивне спілкування»

The methodological recommendations consider the causes, functions and typology of conflicts, the concepts of verbal and non-verbal conflict communication, formal and informal communication, the main characteristics of communication and provide step-by-step instructions for the work of students of higher education in the 1st year of study when studying the topic «Causes, functions and typology of conflicts . Verbal and non-verbal conflict communication, formal and informal communication. The main characteristics of communication: participants, messages, context, channels, obstacles, feedback. Honest and manipulative communication»
Causes, functions and typology of conflicts. Verbal and non-verbal conflict communication, formal and informal communication. The main characteristics of communication: participants, messages, context, channels, obstacles, feedback. Honest and manipulative communication : methodological recommendations for practical classes of students of higher education in the 1 year of study in the discipline «Conflict in the medical environment» [Electronic resource]
Електронне навчальне видання комбінованого використання. Можна використовувати в локальному та мережному режимі
Keywords: MEDICINE; SOCIAL SCIENCES; типологія конфліктів; вербальне спілкування; формальне спілкування; функції конфліктів; учасники спілкування; typology of conflicts; verbal communication; formal communication; functions of conflicts; participants of communication