Нові та рідкісні для України види роду Leccinum (Boletales, Basidiomycota) - Гелюта, Василь Петрович; Акулов, Олександр Юрійович (Київ : Інститут ботаніки ім. М.Г. Холодного НАНУ, 2012)
У результаті критичного вивчення для України відомо про 15 видів роду Leccinum, Leccinum aurantiacum. Звичайними видами є L. pseudoscabrum, L. scabrum і L. versipelle. Leccinum crocipodium, L. duriusculum, L. holopus і L. vulpinum кожен має до 15 записів. Leccinum albostipitatum, L. melaneum, L. palustre, L. piceinum, L. schistophilum, L. variicolor є дуже рідкісними видами (1-3 згадки в країні). Нові для України види – Leccinum albostipitatum, L. melaneum, L. palustre, L. piceinum, L. schistophilum. Виходячи лише з літературних даних, неможливо оцінити поширення L. rufum.
Leccinum species (Boletales, Basidiomycota), new and rare in Ukraine
Новые и редкие для Украины виды рода Leccinum (Boletales, Basidiomycota)
Keywords: Boletaceae; Leccinum; biodiversity; Ukraine