Фейлетон М. Гомона «Мандрівочка з перцем» (липень 1983) як соціокультурний феномен у журналістиці радянської доби - Казакова, Т.В.; Романіченко, Д.А. (Харкiвський нацiональний унiверситет iм. В.Н. Каразiна, 2012)
Проаналізовано дискурс та поетику названого фейлетону. Наголошено на суспільній цінності районної преси у зіставленні можливостей радянської та сучасної української журналістики. The discourse and poetics of the adopted satirical article are analysed. It is marked the public value of the district press in comparison of possibilities of soviet and modern Ukrainian journalism.
The satirical article by N. Gomon «A Trip with pepper» (July 1983) as a sociocultural phenomenon in journalism of the soviet days
Казакова Тетяна Володимирівна — кандидат філологічних наук, доцент кафедри журналістики Харківського національного університету імені В. Н. Каразіна. Романіченко Дарина Анатоліївна — магістрант кафедри журналістики Харківського національного університету імені В. Н. Каразіна.
Keywords: районна преса; фейлетон; радянська журналістика; функція «сторожового пса».; the district press; satirical article; soviet journalism; function of «house-dog»