Роль відновлювальної енергетики в подоланні глобальної енергетичної кризи - Жиркова, Тетяна Михайлівна (Харків : Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, 2025)
Мета роботи – на основі дослідження сутності глобальної енергетичної кризи проаналізувати роль відновлюваної енергетики в її подоланні з урахуванням особливостей високорозвинених, середньо-та низькорозвинених країн. Об’єктом дослідження є глобальна енергетична криза. Предметом є відновлювана енергетика та її роль в подоланні глобальної енергетичної кризи в країнах із різним рівнем доходу.
The role of renewable energy in overcoming the global energy crisis
Науковий керівник: Шуба Олена Артурівна, кандидат географічних наук, доцент кафедри міжнародної економіки та світового господарства
Keywords: SOCIAL SCIENCES::Business and economics::Economics; енергетична криза; energy crisis; відновлювальна енергетика; renewable energy; енергетична безпека; energy security; економічний розвиток; economic development