Розвиток медіаосвіти в умовах війни - Михайлова, Аліна Станіславівна (Харків : Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, 2024)
Дипломна робота присвячена дослідженню сучасних тенденцій та викликів, пов’язаних з медіаосвітою під час воєнних конфліктів. У роботі визначено основні завдання медіаосвіти та функції медіаграмотності в умовах війни де в свою чергу такі питання як: медіаграмотність як захист від ворожої пропаганди, медіаграмотність і контрпропаганда, а також досліджувався український досвід розвитку медіаосвіти та медіаграмотності в умовах війни. Розроблений тренінг «Методи протидії маніпулювання свідомістю».

The thesis is devoted to the investigation of current trends and trends related to media awareness during the time of military conflicts. The work identifies the main tasks of media awareness and the functions of media literacy in the minds of war, which include: media literacy as a defense against enemy propaganda, media literacy and counter-propaganda, as well as Following the Ukrainian evidence of the development of media awareness and media literacy in the minds of the war. Detailed training “Methods of preventing the manipulation of anxiety.”
Керівник: Рущенко Ігор Петрович, доктор соціологічних наук, професор кафедри прикладної соціології та соціальних комунікацій
Keywords: SOCIAL SCIENCES::Social sciences::Education; медіаосвіта; дезінформація; медіаграмотність; пропаганда; media education; disinformation; media literacy; propaganda