Нетворкінг : конспект лекцій для здобувачів вищої освіти другого (магістерського) рівня за спеціальністю D3 «Менеджмент» галузі знань D «Бізнес, адміністрування та право» [Електронний ресурс] - Штейміллер, Ірина Олексіївна; Shteimiller, Iryna (Харків : Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, 2026)
Навчально-методичний посібник «Нетворкінг» висвітлює теоретичні та практичні основи побудови й розвитку професійних і особистих мереж контактів. Розглядаються сутність нетворкінгу, його роль у кар’єрному та бізнес-рості, значення соціального капіталу та ключові комунікаційні навички для ефективної взаємодії. Особлива увага приділена практичним аспектам: управлінню контактами, принципам win-win співпраці, онлайн-нетворкінгу (соціальні мережі, LinkedIn), самопрезентації та elevator pitch, стратегіям розвитку мережі, картуванню зв’язків, рекомендаціям, а також етичним і культурним аспектам нетворкінгу в міжнародному та інклюзивному контексті. Навчально-методичний посібник корисний для студентів економічних, управлінських, соціальних та гуманітарних спеціальностей, викладачів і тренерів, молодих фахівців, підприємців і менеджерів, а також усіх, хто прагне ефективної комунікації та розвитку соціального капіталу.

The educational and methodological manual “Networking” covers the theoretical and practical foundations of building and developing professional and personal networks of contacts. It examines the essence of networking, its role in career and business growth, the importance of social capital, and key communication skills for effective interaction. ьSpecial attention is given to practical aspects, including contact management, the principles of win-win cooperation, online networking (social media, LinkedIn), self-presentation and the elevator pitch, network development strategies, network mapping, recommendations and referrals, as well as ethical and cultural aspects of networking in an international and inclusive context. The manual is useful for students of economics, management, social sciences, and humanities, as well as for teachers and trainers, young professionals, entrepreneurs and managers, and anyone seeking effective communication and the development of social capital.
Networking : lecture notes for students of the second (master's) level in the specialty D3 "Management" of the field of knowledge D "Business, Administration, and Law" [Electronic resource]
Електронне навчальне видання комбінованого використання. Можна використовувати в локальному та мережному режимі. В авторській редакції
Keywords: SOCIAL SCIENCES::Business and economics; SOCIAL SCIENCES::Social sciences::Education::Subject didactics; нетворкінг; соціальний капітал; професійні мережі; комунікація; онлайн-нетворкінг; самопрезентація; етика; інклюзивність; міжкультурна взаємодія; networking; social capital; professional networks; communication; online networking; self-presentation; ethics; inclusivity; intercultural interaction