Формализований опис рострального рисунку зелених ропух (Bufo viridis) - Мазепа, Г.О.; Шабанов, Д.А. (Біологія та валеологія, 2005)
У роботі запропоновано оригінальну методику, яка дозволяє робити детальний опис рострального рисунку (рисунку рила) зелених ропух. Результати такого опису можуть бути використані для реконструкції популяційної структури, визначення фенетичних дистанцій між популяціями, оцінювання рівня флуктуючої асиметрії та ідентифікації особин.
Keywords: Bufo viridis; Ростральний рисунок; Фенетика