Формування у студентів знань і вмінь про хімічний склад та оцінку якості поверхневих вод - Клименко, В.Г.; Фролова, Л.І.; Терещенко, І.В. (My University, 2009)
Розглядається формування у студентів знань і вмінь про хімічний склад та оцінку якості поверхневих вод. У даній статті показано, як студенти-географи Харківського національного університету імені В.Н. Каразіна на протязі п'яти років знайомляться з хімічним складом води, чинниками формування складу води, класифікацією природних вод; проводять розрахунки оцінки якості води за різними методами і критеріями (за індексом забрудненості води та екологічною оцінкою якості поверхневих вод суші та естуаріїв) та виконують їх картографування.
Keywords: хімічний склад води; оцінка якості води; індекс забрудненості води; екологічна оцінка якості поверхневих вод