Значення ендогенних та екзогенних факторів середовища при дифузному нетоксичному зобі у підлітків обох статей в умовах слабкого йододефіциту - Багацька, Н.В. (My University, 2011)
У роботі наведено дані про значення ендогенних та екзогенних факторів середовища при дифузному нетоксичному зобі, який сформувався у пре- або ранньому пубертаті у підлітків обох статей за умов слабкого йододефіциту. Визначено превалювання негативних факторів середовища: професійні шкідливості до настання вагітності у матерів, народження дитини в асфіксії та сильний емоційний стрес, який підлітки отримали вдома та в школі.
Значение эндогенных и экзогенных факторов среды при диффузном нетоксическом зобе у подростков обоего пола в условиях слабого йододефицита
Significance of endogenous and exogenous environmental factors in adolescents of anu sex with diffuse nontoxic goiter under conditions of a slight iodine deficiency
Keywords: генетика; дифузний нетоксичний зоб; підліток; генеалогія