Основи екологічного ризику : практикум - Крайнюков, Олексій Миколайович; Krainiukov , Oleksii Nikolaevich (Харків : Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, 2023)
У практикумі викладено загальні уявлення про ризик, подані для рішення декілька різновидів практичних робіт задля опанування студентами методик розрахунку різних видів ризиків і критеріїв їх прийнятності, надано ставлення до техногенних систем і створюваних ними небезпек і загрози для населення і екологічних систем. Практикум розроблено з метою підвищення якості підготовки фахівців-екологів шляхом залучення студентів до виконання експериментальних досліджень при підготовці кваліфікаційних робіт, більш ефективного засвоєння дисциплін, безпосередньо пов’язаних з проблемами екології та екологічної безпеки природокористування, проведення практичних занять та навчальних практик за тематикою, яку представлено у даному практикумі.

The workshop presents general ideas about risk, presents several types of practical work for students to master the methods of calculating different types of risks and criteria for their acceptability, provides an attitude to man-made systems and the dangers and threats they create for the population and ecological systems. The workshop is designed to improve the quality of training of environmental specialists by involving students in conducting experimental research in the preparation of qualification works, more effective mastering of disciplines directly related to the problems of ecology and environmental safety of nature use, conducting practical classes and training practices on the topics presented in this workshop.
Fundamentals of environmental risk : practical course
Навчальне видання. Практикум
Keywords: SOCIAL SCIENCES::Social sciences::Education; FORESTRY, AGRICULTURAL SCIENCES and LANDSCAPE PLANNING; аналіз ризику; безпека; доза; екологічний ризик; індекс небезпеки; невизначеність; необізнаність; чутливість моделі; risk analysis; safety; dose; environmental risk; hazard index; uncertainty; ignorance; model sensitivity