Соціальна історія Болгарії в українській історіографії (1986–2013 рр.) - Самойленко, Н.І. (My University, 2014)
Попри відсутність загальновизнаного розуміння предмету соціально-історичних досліджень, автор з’ясовує, що впродовж 1985–2012 рр. вдалося зберегти та розвинути набуті у попередній період традиції дослідження довготермінових макропроцесів, окремих соціальних груп та інститутів, соціальної ролі держави у житті болгарського етносу ХІХ–ХХІ ст.
Keywords: соціальна історія Болгарія; історіографія