Концепт СОРОМ’ЯЗЛИВІСТЬ / SHYNESS в англомовній картині світу - Турченко, В. О.; Зайцева, І. В. (ХНУ ім.В.Н.Каразіна, 2016)
Стаття присвячена аналізу понятійної, образної та ціннісної складових лінгвокультурного концепту СОРОМ’ЯЗЛИВІСТЬ/SHYNESS, вербалізованого лексичними засобами англійської мови. У статті розглядаються основні підходи до проблеми концепту в лінгвістичних дослідженнях останніх десятиліть; надаються різні визначення поняття «концепт».
Keywords: лінгвокультурний концепт; поняття; сором’язливість; структура концепту