Стратегії комплектування: виклики цифрової доби - Гужва, Алла Анатоліївна (Київ : Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського, 2020)
У статті проаналізовано проблеми комплектування за умов переходу на цифрові медіа та наведено головні показники власного бібліотечного фонду. Вказано на відмінність в обліку електронних документів і цифрових. Проблематизовано функцію соціальної комунікації, яку здійснює соціальний інститут бібліотеки у діахронному (історичному) та синхронному (сучасно-просторовому) аспектах. Виснувано, що збереження бібліотеки у передачі інформації залежить від створення матеріальної бази, відповідної цифровим медіа.
Keywords: Центральна наукова бібліотека Харківського національного університету імені В.Н. Каразіна; бібліотечне комплектування; соціальна комунікація; передача інформації