Професійна підготовка фахівців з цифрових технологій для викладання освітнього модуля «Рефакторинг програмного коду» у закладах вищої освіти - Панчук, Іван Миколайович (Харків : Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, 2024)
Мета дослідження – теоретично обґрунтувати та частково перевірити методику професійної підготовки фахівців з цифрових технологій для викладання освітнього модуля «Рефакторинг програмного коду». Об'єктом дослідження роботи є процес професійної підготовки фахівців з цифрових технологій для викладання освітнього модуля «Рефакторинг програмного коду» у закладах вищої освіти. Предметом дослідження роботи є методика професійної підготовки фахівців з цифрових технологій до розробки комплексу цифрових освітніх для викладання освітнього модуля «Рефакторинг програмного коду». Охарактеризовано систему професійної підготовки фахівців з цифрових технологій для викладання освітнього модулю «Рефакторинг програмного коду» у закладах вищої освіти. Виконано аналіз характеристик об'єктів галузі проєктування програмного забезпечення. Виконана постановка 3 нових лабораторних робіт. Виконано аналіз вимог до кадрового забезпечення об'єкту ІТ-галузі в умовах цифрової трансформації суспільства.

The aim of the research is to theoretically substantiate and partially test the methodology for professional training of specialists in digital technologies to teach the educational module "Code Refactoring." The object of the research is the process of professional training of specialists in digital technologies for teaching the educational module "Code Refactoring" in higher education institutions. The subject of the research is the methodology for professional training of specialists in digital technologies to develop a set of digital educational tools for teaching the educational module "Code Refactoring." The study characterizes the system of professional training of specialists in digital technologies for teaching the educational module "Code Refactoring" in higher education institutions. An analysis of the characteristics of objects in the field of software design was conducted. Three new laboratory works were proposed. An analysis of requirements for personnel support in the IT sector under conditions of digital transformation of society was carried out.
Professional training of digital technology specialists for teaching the educational module "Program Code Refactoring" in higher education institutions
Керівник роботи: Чикунов Павло Олександрович, кандидат технічних наук, доцент кафедри електромеханічних та комп'ютерних систем Навчально-наукового професійно-педагогічного інституту УІПА
Keywords: TECHNOLOGY::Information technology; професійна підготовка; professional training; рефакторинг програмного коду; refactoring of software code; цифрові технології; digital technologies; методична розробка; methodological development; лабораторний практикум; laboratory practice