Нанорозмірні агрегати С60 в полярних розчинниках: формування, властивості та взаємодія з іонами металів - Аль-Шуучі, Юнис Туркі Махмуд (My University, 2017)
Дисертація присвячена вивченню природи нанорозмірних агрегатів C60 в полярних органічних розчинниках і їх сумішах з розчинниками неполярними. Виникнення та старіння цих колоїдних частинок, одержаних шляхом фізичної конденсації, було досліджено методами спектрофотометрії, просвічуючої електронної мікроскопії та динамічного розсіювання світла (ДРС). Встановлено, що причиною негативного електричного заряду агрегатів у полярних розчинниках, які не є донорами водневих зв’язків, є виникнення аніон-радикалів.
Наноразмерные агрегаты С60 в полярных растворителях: формирование, свойства и взаимодействие с ионами металлов
Keywords: Research Subject Categories::NATURAL SCIENCES::Chemistry; Research Subject Categories::NATURAL SCIENCES::Chemistry::Physical chemistry