Еволюція факторних доходів з погляду постіндустріальних тенденцій сучасності - Скібіна, С.О. (Харкiвський нацiональний унiверситет iм. В.Н. Каразiна, 2009)
У статті розглянуто еволюцію розвитку категорії «дохід», проаналізовано його джерела, принципи формування, структуру. Досліджені основні сучасні тенденції формування доходів домогосподарств, акцентовано увагу на розвитку теорії факторів виробництва в постіндустріа-льний період, відзначено такі самостійні ресурси формування доходу як інформаційний та еко-логічний фактори виробництва, розглянуто деякі питання діалектики системи формування до-ходів домогосподарств у контексті еволюції сучасної економічної системи.
Keywords: дохід; домогосподарство; фактор виробництва; конфлікт; компроміс; екологічний; інтелектуальний ресурс