Територіальна громада в системі місцевого самоврядування в Україні - Стрельченко, Андрій Сергійович; Strelchenko, A. S. (Харків : Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, 2025)
Визначено дієві інструменти щодо державної політики щодо розвитку територіальної громади в системі місцевого самоврядування. Розкрито сутність і зміст системи місцевого самоврядування, розглянуті теоретичні засади розвитку місцевого самоврядування, охарактеризовані концепти розвитку місцевого самоврядування, висвітлена система місцевого самоврядування, а також показана роль територіальної громади в системі місцевого самоврядування; проаналізовано сучасний стан механізмів розвитку територіальної громади, узагальнено нормативно-правову базу розвитку територіальної громади, організацію місцевого самоврядування Золочевської Харківської області територіальної громади; запропоновано шляхи вдосконалення механізмів розвитку територіальної громади в Україні. Розроблено шляхи вдосконалення розвитку державної політики щодо територіальної громади в Україні. Це забезпечення підвищення конкурентоспроможності територіальної громади та пріоритетність стратегічного підходу до розвитку територіальної громади, Золочівської зокрема.
Territorial community in the system of local self-government in Ukraine
Науковий керівник роботи: Куц Юрій Олексійович, доктор наук з державного управління, професор, професор кафедри публічного управління та державної служби
Keywords: SOCIAL SCIENCES::Other social sciences::Public sector research; місцеве самоврядування; територіальна громада; публічне управління