Аналіз флори залізниць міста Харкова - Звягінцева, К.О. (ХНУ ім. В.Н. Каразина, 2013)
Наводяться оригінальні матеріали польових досліджень, а також дані Гербаріїв Інституту ботаніки ім. М.Г.Холодного НАН України (KW), Харківського національного університету ім. В.Н.Каразіна (CWU). Встановлено видовий склад флори залізниць м. Харкова, що представлений 269 видами судинних рослин, які належать до 166 родів та 50 родин. У ході структурного та фракційного аналізу з’ясовані особливості флори залізниць міста Харкова.
Keywords: флора; залізниці; видовий склад; структурний та фракційний аналізи; Україна