Статистичний аналіз ринку послуг мийки автомобілів - Савченко, Дмитро Борисович (Харків : Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, 2025)
Метою роботи є обґрунтування теоретичних засад та методичних рекомендацій проведення аналізу ринку послуг мийки автомобілів в світі та Україні. Об’єктом дослідження є ринок послуг мийки автомобілів. Предметом дослідження є теоретичні основи та статистичні інструменти аналізу ринку послуг мийки автомобілів. Методи дослідження. Для досягнення поставленої цілі в роботі використано метод абстрагування (для вивчення теоретичних основ і визначення напрямів дослідження); методи індукції, дедукції, аналізу та синтезу, абстракції і формальної логіки, порівняння та узагальнення, економіко-статистичні методи. Отримані результати. Задля досягнення мети роботи були поставлені та виконані наступні завдання: - досліджено та порівняно поведінку споживачів послуг мийки автомобілів в Україні, Європі та США; - проаналізовано обсяг ринку, динаміки цін, уподобань споживачів та конкурентного середовища; - виявлено зростаючу конкуренцію на ринку, зміну споживацьких уподобань та можливості для інновацій у сфері надання послуг.

The purpose of the work is to substantiate the theoretical foundations and methodological recommendations for the analysis of the market of car wash services in the world and in Ukraine. The object of the study is the car wash services market. The subject of study is the theoretical assessment and statistical tools for analyzing the car wash services market. Research methods. To achieve the set goal, the work employed the method of abstraction (to study theoretical foundations and determine research directions); methods of induction, deduction, analysis and synthesis, abstraction and formal logic, comparison and generalization, economic-statistical methods. Achieved results. To achieve the aim of the thesis, the following tasks were set and completed: - Investigated and compared the behavior of car wash service consumers in Ukraine, Europe, and the USA. - Analyzed the market volume, price dynamics, consumer preferences, and competitive environment. - Identified increasing competition in the market, changes in consumer preferences, and opportunities for innovation in service provision.
Statistical analysis of the market of car wash services
Керівник: Чала Тетяна Георгіївна, кандидат економічних наук, доцент ЗВО кафедри статистики, обліку та аудиту
Keywords: SOCIAL SCIENCES::Business and economics::Economics; статистичний аналіз; statistical analysis; ринок послуг; services market; мийка автомобілів; car wash; динаміка ринку; market dynamics; споживацькі уподобання; consumer preferences