Проблема формування ефективної структури капіталу та вибору форм кредитування інвестиційних проектів - Пантелєєв, В.П.; Микова, М.С. (Харкiвський нацiональний унiверситет iм. В.Н. Каразiна, 2009)
Авторами розглянуто генезис економічної думки щодо формування ефективної структури капіталу та основні напрямки вивчення даного питання, яке є в однаковій мірі практично значимим для кредитора та позичальника, в умовах трансформації ринкових відносин; проблеми тестування та практичного застосування теорій структур капіталу, проблеми вибору форм кредитування інвестиційних проектів з метою забезпечення фінансової стабільності та автономності підприємств реального сектору економіки.
Keywords: теорія структури капіталу; фінансовий важіль; асиметрична інформація; сигнальна модель; теорія послідовності дій