Зв'язок емоційного інтелекту з особливостями ставлення до дітей з розладами аутистичного спектру - Слободянюк, Валерія Андріївна (Харків : Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, 2025)
У першому розділі представлений теоретичний аналіз предметів емоційного інтелекту, розладів аутистичного спектру та їх характеристик, представлено дослідження з питання зв’язку емоційного інтелекту та дітей з розладами аутистичного спектру. У другому розділі наведено план дослідження, опис методик і вибірки, а також проаналізовано результати емпіричного дослідження. Вибірка налічує 60 осіб віком від 20 до 30 років.

The first chapter presents a theoretical analysis of the concepts of emotional intelligence and autism spectrum disorders, as well as their characteristics. It also includes a review of existing research on the relationship between emotional intelligence and interaction with children diagnosed with ASD. The second chapter provides a detailed research plan, a description of the methods and sample, and an analysis of the results of the empirical study. The sample consists of 60 individuals aged between 20 and 30 years.
The Relationship Between Emotional Intelligence and Attitudes Toward Children with Autism Spectrum Disorders
Керівник роботи: Кочарян Ігор Олександрович, кандидат психологічних наук, доцент кафедри прикладної психології
Keywords: SOCIAL SCIENCES::Social sciences::Psychology; емоційний інтелект; аутизм; розлади аутистичного спектру; інклюзія; характеристика розладів аутистичного спектру; emotional intelligence; autism; autism spectrum disorders; inclusion; characteristics of autism spectrum disorders