Владимир Иванович Кадеев. Воспоминания - Кадеев, Владимир Иванович; Кадєєв, Володимир Іванович (Харьков : ООО «НТМТ», 2013)
Професор В. І. Кадєєв (1927–2012) – відомий археолог, невтомний дослідник античних старожитностей Північного Причорномор'я, авторитетний фахівець з історії Стародавньої Греції та Риму, який віддав понад півстоліття свого життя служінню Харківському університету. Його мемуари, які вперше публікуються в цій книзі, дають читачеві можливість разом із автором перенестись до передвоєнного Харкова, представити життя міста у роки фашистської окупації та повоєнної розрухи, пройти шлях студента-істфаківця 50-х років та поринути у викладацьке життя Харківського університету наступних десятиліть. Поряд із цим, у збірнику представлені спогади про В. І. Кадєєва, а також повна бібліографія його праць. Для широкого кола читачів, які цікавляться історією науки та університетського життя в Україні.
Keywords: HUMANITIES and RELIGION::History and philosophy subjects::History subjects::History