Уявлення про майбутні сімейні стосунки у жінок з нетрадиційною сексуальною орієнтацією - Романків, Н.О.; Луценко, О.Л. (My University, 2014)
Статтю Романків Н.О., Луценко О.Л. присвячено вивченню психології життєвого шляху та уявлень про майбутні сімейні відносини у жінок з нетрадиційною сексуальною орієнтацією. В дослідженні взяли участь 79 жінок: 35 - з традиційною, 29 - з одностатевою та 15 - з подвійною сексуальною орієнтацією. В якості методів використані напівструктуроване інтерв’ю та контент аналіз. Виявлено, що всі групи досліджуваних з нетрадиційною сексуальною орієнтацією страждають від неприйняття з боку суспільства та вимушені «жити подвійним життям». Лесбійки уявляють власне майбутнє лише з партнером тієї ж статі, бісексуалки недостатньо визначені та можуть обрати й традиційний шлюб, гетеро сексуальні жінки уявляють класичну модель родинного життя, що їх очікує в майбутньому.
The article of Romankiv N.O. and Lutsenko O.L. is devoted to life-way psychology studying and analysis of future family relations representations of lesbians and bisexuals in compare with straight women. 79 women took part in the research: 35 with straight sexual orientation, 29 – lesbians and 15 bisexuals. It was used half-structured interview and content-analysis methods. It was fond that all participants with non-traditional sexual orientation suffer from society rejection and forced to conduct dual life. Lesbians think about future life only with same-sex partner, bisexuals have doubts and heterosexuals believe in classical happy family life in the future.
Keywords: лесбіянки, бісексуалки, гетеросексуалки, сімейні стосунки, життєвий шлях; психологія